یکشنبه 22 تیر 1404

با مشارکت شهرداری قدمگاه و سازمان همیاری خراسان رضوی؛ طرح هوشمند تفکیک از مبدا پسماند خشک در شهر قدمگاه افتتاح شد

تاریخ انتشار: 16 اردیبهشت 1398
تعداد بازدید: 1080
با مشارکت شهرداری قدمگاه و سازمان همیاری خراسان رضوی؛ طرح هوشمند تفکیک از مبدا پسماند خشک در شهر قدمگاه افتتاح شد

مراسم افتتاحیه طرح هوشمند تفکیک از مبداء پسماند خشک شهر قدمگاه با حضور شهروندان و مسئولان شهری و استانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی، مراسم افتتاحیه طرح تفکیک از مبداء پسماند خشک شهر قدمگاه توابع بخش زبرخان شهرستان نیشابور روز گذشته 15 اردیبهشت ماه با حضور مردم، مسئولان و تعداد زیادی از فرهنگیان و دانش آموزان مدارس این شهر برگزار شد.

این طرح با مشارکت سازمان همیاری شهردایهای خراسان رضوی، شورای اسلامی و شهرداری قدمگاه به منظور ساماندهی تفکیک پسماند خشک از مبداء در این منطقه به عنوان چهارمین شهر استان اجرا شده است.

مدیر طرح های تفکیک پسماند سازمان همیاری در مراسم افتتاحیه این طرح در قدمگاه، عنوان کرد: تقدس مذهبی و سرسبزی و محیط زیست سالم در کنار جنبه تاریخی این شهر به عنوانن 3 ضلع شاخص توسعه، علاوه بر جذابیت برای شهروندان زائران و مجاوران، توجه ویژه مسئولان را می طلبد.

سید محمد فاطمی ادامه داد: با توجه به جمعیت حدود4 هزار نفری شهر قدمگاه و پذیرایی حدود 8 میلیون زائر و گردشگر در سال، لزوم اجرای طرح های به روز به ویژه در حوزه خدمات شهری را در این شهر دوچندان می کند.

وی با اشاره به اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند خشک به عنوان یکی از مهمترین طرحهای در حوزه خدمات شهری در شهر قدمگاه، افزود: افتخار داریم با همکاری شهرداری پس از اجرای موفق این طرح در شهرهای نیشابور، چناران و  شهر عشق اباد و بخش میان جلگه، به عنوان چهارمین شهر استان در شهر قدمگاه نیز آغاز کنیم.

وی با اشاره به اشتغال زایی برای 8 نفر از نیروهای بومی شهر قدمگاه، بیان کرد: در اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند خشک در این شهر تعداد 2 دستگاه وانت و پرسنلی با لباسهای فرم متحداشکل و دارای کارت شناسایی به انجام آموزشهای لازم و جمع آوری پسماند می پردازند، همچنین مخازنی از جنس کارتن پلاست برای مدارس، ادارات، مراکز آموزشی، اصناف و کیسه های پلاستیکی ویژه برای توزیع در منازل به عنوان مبادی تولید پسماند در نظر گرفته شده است.

مدیر طرح های محیط زیستی و پسماند سازمان همیاری با بیان اینکه مدیریت پسماند به عنوان یکی از شاخص های مهم توسعه شهری مطرح است، عنوان کرد: پسماند شهری که در دنیا به عنوان طلای کثیف مطرح است پس از بازیافت به عنوان بخشی از سرمایه یک شهر محسوب می شود که با مدیریت منسجم و تفکیک اصولی آن می توان بخشی عمده ای از این سرمایه را به چرخه مصرف بازگرداند.

وی ایجاد درآمد پایدار برای شهروندان و شهرداری را یکی از مزیتهای مهم طرح تفکیک از مبدا پسماند خشک عنوان و تصریح کرد: تفکیک صحیح پسماند، صرفه جویی در مصرف منابع طبیعی اولیه و انرژی برای تولید را در بر خواهد داشت و مهمتر از اینها کاهش هزینه های مدیریت شهری ازجمله هزینه نیروی انسانی، تنظیف، حمل و نقل و دفن پسماند را نیز به شدت کاهش می دهد و باعث صرفه جویی در فضای اشغال شده برای دفن زباله ها می شود.

فاطمی خاطر نشان کرد: افق برنامه های سازمان همیاری در حوزه پسماند و اجرای طرح هوشمند تفکیک از مبدا در شهرهای مختلف، حرکت به سوی شهرهای های پاک و جامعه ای بدور از زباله های دوریز است و تلاش داریم با همکاری و همراهی شهروندان و مسئولان شهری در جهت بهره برداری بهینه از پسماندهای خشک و همچنین پسماندهای تر برای تولید کودهای آلی کشاورزی و ... گام برداریم.

مدیر طرح های زیست محیطی و پسماند سازمان همیاری بااشاره به برنامه ریزی های انجام شده در جهت اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند خشک در دیگر شهرهای استان، گفت: اجرای این طرح در شهرهای کوچک و کم برخوردار گویای توجه ویژه سازمان همیاری به شهرهای کمتر توسعه یافته استان است که امیدواریم اجرای آن در شهر قدمگاه، آغازی برای تعاملات بیشتر شهرداری این شهر با سازمان همیاری باشد.

وی اظهار کرد: سازمان همیاری بنا به رسالتش به عنوان بازوی حمایتی در کنار شهرداریها قرار دارد و در افق برنامه های پیش روی خود کمک به شهرهای کوچکتر و سرمایه گذاری بر اساس ظرفیتهای موجود در هر منطقه را مورد توجه قرار داده است که امیدواریم بتوانیم با اجرای طرح های اقتصادی مشترک در جهت آبادانی هرچه بیشتر شهر پر ظرفیت قدمگاه، همیار شهرداری و مدیریت شهری آن باشیم.

گفتنی است، سید محمد فاطمی نماینده سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی به عنوان ناظر و مجری طرح تفکیک از مبدا پسماند خشک، شهردار و دیگر مسئولان ادارات و نهاد های نظامی و انتظامی قدمگاه در مراسم افتتاحیه این طرح شرکت داشتند و برنامه های متنوعی برای آشنایی دانش آموزان به عنوان سفیران فرهنگی حفظ محیط زیست با انواع پسماند قابل بازیافت و روش های تفکیک آن داده شد./م.ا/1962/




 

تصاویر

ارسال دیدگاه

نام شما:
ایمیل:
وب سایت:
عنوان: *
عنوان: *
متن شما: *
تعداد کاراکترهای باقی مانده: 1000
کد امنیتی: *
کد فوق را در فیلد زیر را وارد نمایید